image alt text

Over ons


Wij zijn een bedrijf dat is opgericht om de belangen van witte en rode kool telers te behartigen, vandaar de naam Tuindersbelang, we doen centraal de verkoop voor ongeveer 50 telers.

Door de verkoop centraal te doen hebben we een beter beeld van wat de markt doet,  De vraag en waarvandaan komt de vraag, welke maten, kleur en verpakkingen. En ook is het aanbod van een grotere groep telers in beeld.

Juli 2019 hebben Richard Kruijer en Martin Bolhuis het bedrijf overgenomen van Gerard Sevenhuijsen die het bedrijf heeft opgericht in 2000

Richard werkte al bij Tuindersbelang en Martin had samen met zijn vrouw een koolteelt bedrijf in de Wieringermeer, waar nu nog een paar ha kool geteeld wordt om het gevoel van de teelt te houden.

Ane Pos is werkzaam bij Tuindersbelang in de administratie.
 

                 

 

Onze kracht :

- korte lijnen direct met de telers – en handel

- goede kwaliteit

- snelle levertijd

- vers product 

- speciale vragen ook kunnen leveren

- juiste communicatie met handel en telers.

 

Als er vraag van een klant naar kool bij Tuindersbelang binnenkomt proberen wij bij die vraag de juiste teler te vinden.

We proberen zo goed mogelijk de vraag in te schatten voor morgen en volgende week en in goed overleg met de telers de juiste kleur en maten klaar te zetten zodat we direct kunnen leveren voor de daghandel en altijd op de dag een aantal telers klaar hebben staan om de bestellingen die binnen komen zo snel mogelijk te kunnen klaarmaken en  uitleveren.

We willen een vers product leveren waar onze klanten en de eindgebruikers goed mee overweg kunnen en ook even de tijd hebben om de kool te verkopen.

De kool wordt altijd koud geleverd.